Thank God Times Square still exists…

by Maxime_Morel

Bijna 9 jaar na de aanslagen van 11 september 2001, was New York opnieuw het doelwit van een terroristische aanslag. Afgelopen nacht werd er een bomauto ontmanteld op Times Square, één van de drukste plekken in New York op een zaterdagavond.

Een Vietnamese T-shirtverkoper had NYPD verwittigd over een smeulende auto. De politie kwam ter plaatse en wat bleek: de auto zat vol met explosieve stoffen waaronder propaan. Gelukkig kon de aanslag vermeden worden, maar het kon veel erger uitgedraaid zijn.

Alle straten van 43rd tot en met 46th street werden afgezet. Nog nooit was Times Square zo leeg. Waarom moet New York toch altijd het doelwit zijn? Kunnen ze geen andere stad kiezen? I love New York City en ik zou zot geworden zijn indien er wél een bom was ontploft. Gelukkig weet ik uit eigen ondervinding dat er nu geen veiligere plek op aarde is dan NYC. De controles zijn weer veel strenger gemaakt, dus de kans dat er nog eens een dergelijk incident gebeurt, is erg klein.

een verlaten Times Square

Om nog eens aan te tonen wat een geweldige stad het is, kijk dan hieronder naar my favorite song of all times.. Empire state of mind…

Advertisements