Café Latino haalt Mexico naar Hasselt

by Maxime_Morel

Hou je van eens lekker uit eten gaan en zeker niet de “alledaagse kost” op je bord te krijgen? Dan moet je zeker eens naar Café Latino in Hasselt. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit restaurant Latijns-Amerikaans/Mexicaans/Zuiders getint. Je vindt er een gevarieerde keuken gaande van tapas tot wraps tot pasta’s op Mexicaanse wijze.

Afgelopen weekend ging ik met een goede vriendin een weekendje relaxen in Limburg. Op de agenda stond zaterdag een dagje shoppen in Hasselt en op zondag een dagje shoppen in Maasmechelen Village. Ik had een overnachting geboekt in een hotelletje in Genk. We moesten er dus voor zorgen dat we ‘s avonds ook nog iets te eten hadden. Zo ben ik bij Café Latino terecht gekomen. Het leek ons erg gezellig en niets was minder waar.

We werden erg vriendelijk onthaald en naar ons tafeltje (dat trouwens naast de dj-tafel stond) begeleid. Het viel me meteen op dat heel het restaurant erg kleurrijk was. Zo werd er gebruik gemaakt van oranje, groen, geel en rood. De zuiderse kleuren in combinatie met de Latijns-Amerikaanse muziek zorgde ervoor dat we meteen in die zuiderse sfeer terecht kwamen.

Bar

Toen we het menu in handen kregen, zagen we even de bomen door het bos niet meer. ZOVEEL KEUZE! Je hebt er tapas, tapas-schotels, entradas, vlees-,kip- en visgerechten, pasta’s op Zuid-Amerikaanse wijze, slaatjes, specialiteiten van het huis, vegetarische gerechten en nog een apart menu voor de kinderen. Uit deze opsomming alleen al kan je al raden dat een hele tijd duurt vooraleer je je keuze hebt gemaakt. Ik koos voor de pikante kippenvleugeltjes als voorgerecht en als hoofdgerecht opteerd ik voor de Entomatada con Verdura (= Lasagne met Mexicaanse saus en groenten). Tess koos voor lookbroodjes en Fajitas (= tortilla met kip). Het was allemaal zo overheerlijk dat we onze buiken rond en vol aten.

Even een lookbroodje proeven Even een lookbroodje proeven

Ondanks dat het restaurant vol zat, had je geen last van rumoer. Je had wat achtergrond geluid, maar het stoorde niet.Dat kwam vooral doordat ik zo onder de indruk was van de gezelligheid. Het was allemaal direct licht, maar het werd gedimt waardoor het niet stoorde. Als je een bezoekje zou brengen aan Café Latino moet je zeker ook letten op het imposante plafond. Er zijn allemaal vasen aan bevestigd. Speciaal, maar erg passend bij de rest van het interieur.

Op zaterdag (bijvoorbeeld het weekend van valentijn) is Café Latino niet alleen een restaurant, maar ook een erg leuke plek om uit te gaan. De tafels worden dan aan de kant geschoven en er wordt een feest gebouwd tot in de vroege uurtjes.

Voor een betaalbare prijs, eens heerlijk een andere keuken proeven? Café Latino is THE place to be! (In Hasselt dan toch 😉 ). Meer informatie kan je vinden op www.cafelatino.be

xoxo

M.